Huoltovinkit

V-jarrujen säätö

Aloita V-jarrujen säätäminen puristamalla jarrukahvaa. Kahvan vipu ei saa osua ohjaustankoon. Kiristä tai löysää vaijeria kahvan hienosäätöruuvista tai vaijerin toisesta päästä, jossa se on ruuvilla kiinni jarrulängessä.

Jos vain toinen jarrupala hankaa vannetta vasten, jarrulänkien keskitys tulee säätää jarrun molemmissa längissä olevilla keskitysruuveilla. Tarkista, että jarrupalat osuvat vanteeseen tasaisesti. Säädä jarrupalojen asentoa tarvittaessa.

Pyörän lukitseminen

Älä koskaan lukitse pyörääsi pelkällä vaijerilukolla! Videossa näytetään miten vaijerilukon avaaminen pihdeillä on jopa nopeampaa kuin avaimella. U-lukon avaaminen on jo hiukan työläämpää. Käytä polkupyörän rungon lukitsemiseen esimerkiksi runko- tai/ja u-lukkoa.

Etunavan huolto

Etunavan huoltamiseen tai säätämiseen tarvitset kartioavaimen (usein 13mm) ja kiintoavaimen (usein 17mm). Varaa huoltoa varten myös laakerirasvaa sekä puhdistusrättejä. Ketjuvaihteisen pyörän takanavan huolto ei juurikaan eroa etunavan huollosta. Sanalliset huolto-ohjeet näkyvät videon alareunassa.